Dell storage mentőszoftver

Gondoskodunk adatai automatikus biztonsági mentéséről

Az általunk ajánlott adatmentő szoftver segítségével során az adatainak másolatai meghatározott metodika mentén automatikusan biztonságos helyekre (pl. storage eszközre vagy a felhőbe) mentődnek. Sőt! Akár egyszerre több helyre is történhet a mentés. Így, ha bármilyen probléma vagy adatvesztés történik az eredeti adatokkal, a mentett másolatok visszaállíthatók, és adataink megőrzésre kerülnek. Az adatmentés segít abban, hogy minimalizáljuk az adatvesztés kockázatát és biztosítsuk a fontos információk folytonosságát.

az Adatok automatikus mentésének fontossága

Miért fontos a mentőszoftver használata?

Készüljön fel az elkerülhetetlenre!

Egy jól felépített és beállított kibervédelmi rendszer estében is előfordulhat egy becsúszó, a rendszert érintő, súlyos támadás. Ilyenek lehetnek többek között a munkatársak felkészületlenségéből adódóan rendszerünkbe kerülő zsarolóvírusok (melynek iránya a sikeres támadások több, mint felét teszik ki manapság), de akár egy védelmi rendszerleállás vagy rés kihasználásából előforduló adatvesztés is. Ilyen esetekben kizárólag a rendszeres adatmentés és helyreállítás biztosítja azt, hogy cégünk munkamenete ne álljon le órákra, napokra, hetekre, vagy extrém esetben segítségével a végleges adatvesztés is elkerülhető.

A támadások száma évről-évre exponenciálisan növekvő tendenciát mutat, és ma már nem igaz az a tézis, amely szerint csak a nagyvállalatokat és az állami szektort érintik ezek a támadások: a kibervédelem erre szakosodott felmérő cégei statisztikáiban egyértelműen látszik, hogy a magán, továbbá a kis- és középvállalati szegmenst egyaránt exponenciálisan növekvő támadás érte az elmúlt években, továbbá prognózisuk szerint ez drasztikusan fog emelkedni a következő években is. Sajnos ma már nincs biztos szegmens egyetlen piacon sem, így a megelőző védekezés és a mentés-helyreállítás együttese nyújtja az egyetlen hatékony leállás és adatvesztés elleni védekezést.

Adataink védelme érdekében biztonsági mentésekre van szükségünk

Milyen esetektől véd meg minket egy mentőszoftver?

Hardverhibák

Hardveres meghibásodások vagy meghajtók hibái előfordulhatnak a merevlemezek, szerverek, külső merevlemezek és más tárolóeszközök esetében. Ha ezek a hibák bekövetkeznek, adataink elveszhetnek, hozzáférhetetlenné válhatnak vagy károsodhatnak.

Szoftverhibák

A szoftverek és operációs rendszerek hibái vagy összeomlásai is okozhatnak adatvesztést. Vírusok, rosszindulatú szoftverek vagy rosszul működő alkalmazások is okozhatnak sérüléseket vagy adatvesztést.

Emberi hibák

Az emberi tényezők mindig jelen vannak, és akár véletlenül is törölhetünk fontos fájlokat vagy adatokat. Ezenkívül, ha valaki jogosulatlanul fér hozzá rendszereinkhez, az adatok károsodhatnak vagy eltűnhetnek.

Természeti katasztrófák

Tűz, árvíz, földrengés vagy más természeti katasztrófák sújtása alatt vagy akár csak feszültségingadozás következtében a számítógépek és tárolóeszközök megsérülhetnek vagy elpusztulhatnak. Ez jelentős adatvesztést okozhat.

Lopás vagy elvesztés

Ha az eszközeinket ellopják vagy elveszítjük, az adatok is veszélyben lehetnek. Ha nincs biztonsági mentésünk, adatainkat örökre elveszíthetjük.