Hogyan válasszon vállalati adattároló megoldást 2021-ben?

Évente drasztikusan növekvő igény mutatkozik a vállalkozások részéről a megbízható és megfizethető adattároló eszközökre. Nem csoda, hisz a modern vállalkozások alapját képezik az adatok feldolgozása és elemzése, melyekkel sokkal megfontoltabb – ezúttal jövedelmezőbb üzleti döntéseket lehet meghozni. A növekvő igényhez hozzájárulnak még az adattárolásra is kiterjedő szabályozások, és a számítógépes támadások, vírusok miatti fokozott biztonsági követelmények. Ezen körülmények miatt a vállalkozások igyekeznek kulcsfontosságú szenzitív és ügyféladataikat még nagyobb elővigyázatossággal, illetve redundánsan kezelni.

A számtalan gyártó megoldása és a rendelkezésre álló technológiák között ember legyen a talpán, aki könnyen el tud igazodni. Ahhoz, hogy magabiztosan tudjuk letenni a voksot olyan adattárolási megoldás mellett, amely hosszútávon rugalmas, költséghatékony és maximális biztonságot garantál, érdemes mérlegelnünk pár dolgot:

Tárolási Igények felmérése

Amennyiben adattárolási megoldás kiválasztása előtt áll, a legfontosabb feladat a jelenlegi és jövőbeli tárolási igényeinek felmérése. Az alábbi kérdéseket ha végiggondolja, segíthet egy előzetes képet alkotnia arról, hogy mennyi adatot kezel az Ön vállalkozása, és rávilágíthat egy kényelmes és gazdaságos tárolási formára.

Hogyan válasszon vállalati adattároló megoldást 2020-ban? 2

Adattárolási lehetőségek

Annak érdekében, hogy kiválassza a vállalkozásának legjobban megfelelő adattárolási megoldást, érdemes tisztában lenni a manapság három leggyakoribb tárolási technológiával.

1. Csatolt tárolók (DAS és NAS)

Ezek olyan lokális digitális tárolómegoldások, melyek közvetlenül vagy hálózaton keresztül kapcsolódnak szerverekhez, számítógépekhez és más eszközökhöz annak érdekében, hogy részét képezzék a tárolóhálózatnak. Ez lehet egy külső merevlemez vagy egy NAS is. Előnyük a kedvező árazás és könnyű konfigurálás, hátrányuk, hogy nem éppen ideálisak redundáns tárolásra és limitáltak a biztonsági és bővíthetőségi lehetőségeik.

Optimális választás lehet, ha az alábbiak igazak Önre:

2. Felhős adattárolás

Felhős adattárolás esetén információinkat messze, rendszerint egy másik országban, vagy másik földrészen lévő adatközpontban tárolják. Bár ezek a szolgáltatások általában megbízhatóan működnek, mégis előfordulhatnak ingadozások a teljesítményben és az adatok elérhetőségben.

Optimális választás lehet, ha az alábbiak igazak Önre:

3. Tárolóhálózat (SAN)

Helyszíni központosított adattárolási megoldás, amely a szerverekhez csatlakozva kibővíti azok erőforrásait nagy teljesítményű és rugalmasan bővíthető adattárolókkal. Előnye a villámgyors fájlátvitel, a sokrétű felhasználási mód, az integrált adatvédelem, a skálázhatóság, ugyanakkor a kezdeti beruházási költségek magasabbak.

Optimális választás lehet, ha az alábbiak igazak Önre:

Kérdése maradt cikkünk után? Szeretne szakértő segítséget kérni vállalati adattárolási megoldás kiválasztásában? Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!
Elnyerte a tetszését cikkünk? Ossza meg másokkal is!
Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Megosztás Linkedinen
Megosztás Emailben
Legutóbbi cikkeink